Aantal schades in de zeevaart blijft dalen

Het aantal schades in de zeevaart blijft dalen. Vorig jaar vergingen 85 schepen, 16% minder dan de 101 schepen in 2015. Het is daarmee het jaar met het laagste aantal schades in 10 jaar. Het aantal schades door slecht onderhoud neemt wel toe, meldt verzekeraar Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).

In het afgelopen decennium daalde het aantal schades met de helft. Dit is volgens AGCS voornamelijk de danken aan een groter veiligheidsbesef bij de rederijen. Uit de vijfde Safety & Shipping Review van de verzekeraar blijkt dat meer dan een kwart van de schades aan schepen (23) zich vorig jaar voordeed in Zuid-China, Indo-China, Indonesië en de Filipijnen. Dat waren de afgelopen 10 jaar ook al de probleemgebieden. Het aantal schadegevallen bleef weliswaar stabiel, maar het waren er nog steeds twee keer zoveel als op de Middellandse Zee (12), de regio met de op één na meeste schades.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer