Zware Kees: Tuinieren

In de messroom zitten de matrozen gescheiden van de officieren door middel van een plantenbak. Aan boord heerst namelijk nog sterk de regel: verschil moet er zijn. Het is voor zeelui eigenlijk ook niet voor te stellen dat de gehele bemanning aan één tafel zit en dat de jongste matroos weerwoord geeft wanneer de kapitein beweert dat niemand van de Filipijnen het erg vindt langer dan 10 maanden aan boord te moeten werken.

In veel plantenbakken op zee 'groeien' plastic planten, maar er zijn ook scheepskoks met groene vingers.
In veel plantenbakken op zee 'groeien' plastic planten, maar er zijn ook scheepskoks met groene vingers.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer