Zware Kees: Geheimzinnige overblijfselen

Maritieme historie heeft altijd mijn warme belangstelling gehad. Of het nu gaat om een oude houten sloep of het racemonster, sorry, passagiersschip United States, dat aan Pier 82 op de Delaware-rivier in Philadelphia ligt te verslonzen. Altijd benieuwd naar de geschiedenis en het waarom. Waarom ligt het eens zo snelle en beroemde schip nu al decennia werkloos langs de kant? (Kon de concurrentie met het vliegtuig niet aan, beetje duur in brandstofkosten).

Het beroemde passagiersschip United States ligt te 'verslonzen' in Philadelphia.
Het beroemde passagiersschip United States ligt te 'verslonzen' in Philadelphia.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer