Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Problemen in Chinese havens vertragen groei containeroverslag

ESSEN

De wereldwijde overslag van containers is in juli van dit jaar minder hard gestegen dan eerder werd verwacht. Oorzaak zijn de vertragingen in de afhandeling van containers in Chinese havens.

1 / 1
Voor de index voor de wereldwijde containeroverslag verwerken de Duitsers de overslagcijfers van containers in 91 internationale havens.

Voor de index voor de wereldwijde containeroverslag verwerken de Duitsers de overslagcijfers van containers in 91 internationale havens.

De containeroverslagindex van het Duitse RWI – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung en het Instituts für Seeverkehrswirtschaft und Logistik (ISL) steeg in juli weliswaar nog met 1,6 punten tot 125,1, maar wordt alleen naar de Chinese havens gekeken, dan daalde de index met 4,8 punten. Volgens RWI-econoom Torsten Schmidt kan het nog enkele weken duren voordat de gevolgen van de vertragingen in de Chinese havens in Europa voelbaar zijn. ‘Dit zou de problemen van sommige industrieën in het aanleveren van goederen kunnen verergeren.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Erik van Huizen)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook