Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Krachtigste dual fuel tweetakt motor maakt koopvaardij schoner

WINTERTHUR

Winterthur Gas & Diesel (WinGD) in Zwitserland heeft een schoner en toekomstbestendiger versie ontwikkeld van de X-92DF, een dual fuel LNG tweetakt langzaamloper voor de zeevaart. De 2.0 versie van de X-92DF heeft een lagere methaanslip en is geschikt voor hernieuwbare brandstof.

1 / 1
WinGD 12X92DF motor is volgens het Guinness Book of World Records de krachtigste maritieme Ottocyclus-motor ooit gebouwd. Tijdens het testen bij de Chinese motorbouwer CSSC-CMD leverde de 2140 ton wegende dual fuel tweetakt langzaamloper 63.840 kW bij 80 toeren per minuut. De 12X-92DF is 16 meter hoog, 23 meter lang en weegt 2140 ton. (Foto met toestemming van WinGD)

WinGD 12X92DF motor is volgens het Guinness Book of World Records de krachtigste maritieme Ottocyclus-motor ooit gebouwd. Tijdens het testen bij de Chinese motorbouwer CSSC-CMD leverde de 2140 ton wegende dual fuel tweetakt langzaamloper 63.840 kW bij 80 toeren per minuut. De 12X-92DF is 16 meter hoog, 23 meter lang en weegt 2140 ton. (Foto met toestemming van WinGD)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook