Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Corona: zeevarende raakt fysiek en mentaal uitgeput

LONDEN

De coronacrisis begint haar tol te eisen aan boord van zeeschepen. ‘Business as usual’, gecombineerd met de stress vanwege de beperkingen die de pandemie met zich meebrengt, zorgen ervoor dat zeevarenden steeds vaker oververmoeid raken en zelfs burn-out verschijnselen gaan vertonen. Dat blijkt uit de ‘Seafarers Happiness Index’ van Mission to Seafarers. Die liet over het eerste kwartaal met Covid-19 een daling zien van 6,96 naar 6,81.

1 / 1
Zeevarenden klagen dat ze aan boord vrijwel alleen nog maar werken. Activiteiten in gemeenschappelijke ruimtes zijn er niet meer. En vaak zijn de voorzieningen ook niet zo luxe als bijvoorbeeld op de Aeolus van Van Oord, waarop zelfs een complete fitnesszaal is ingericht. (Foto Erik van Huizen)

Zeevarenden klagen dat ze aan boord vrijwel alleen nog maar werken. Activiteiten in gemeenschappelijke ruimtes zijn er niet meer. En vaak zijn de voorzieningen ook niet zo luxe als bijvoorbeeld op de Aeolus van Van Oord, waarop zelfs een complete fitnesszaal is ingericht. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook