Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Anti-piraterijwet pas in 2021 van kracht 

DEN HAAG 

De Wet ter Bescherming Koopvaardij (WtBK), die de inzet van zwaarbewapende private beveiligers op Nederlandse handelsschepen mogelijk maakt, wordt in de loop van 2021 van kracht. Dat schrijft minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid op Kamervragen van het CDA en de VVD.

1 / 1
Met de instemming van de Eerste Kamer op 19 maart 2019 was het volledige parlement akkoord, maar de invoering van de Wet ter Bescherming Koopvaardij laat nog even op zich wachten. (Archieffoto Eerste Kamer)

Met de instemming van de Eerste Kamer op 19 maart 2019 was het volledige parlement akkoord, maar de invoering van de Wet ter Bescherming Koopvaardij laat nog even op zich wachten. (Archieffoto Eerste Kamer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook