Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Weer containerbrand op Indische Oceaan

COLOMBO

Ondanks strengere controles en hoge boetes blijken nog steeds gevaarlijke stoffen in containers te worden vervoerd, zonder dat dit bij de rederij bekend is. Dat blijkt uit het incident met de Cosco Pacific (10.000 teu) waarop op 4 januari brand uitbrak in een container met lithium-batterijen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • J.Teunisse

  Tja, lithium batterijen zijn leuk. Vermits de producent strenge regels en kwaliteit bewaking tijdens de productie gegarandeerd is. Echter dat is kosten verhogend. In een markt waar klanten met minimale koopkracht ( bijv. India, Pakistan etc. ) almede geen kwaliteits– eisen aan elektronica bestaan , zoals in Europa, maar naar waar soms dubieuze Aziatische web shops soms powerbanks van inferieure kwaliteit verschepen. Daar in zit dan het gevaar. Op zee veruit de kust , brand .
  Dus ga er dan van uit dat de betreffende lithium accu’s van welzeker matige tot erbarmelijke kwaliteit waren. Goede kwaliteit lithium accu’s ontbranden niet spontaan. Want het productie proces werd een bekende ISO standaard na geleefd . Kwaliteits Lithium accu’s kunnen ontbranden indien er onzorgvuldig mee word omgegaan. De layers in de cellen kunnen daar door beschadigen en een inwendige kortsluiting in de cel is het begin. ( denk bijv aan een zware botsing van een elektrisch aangedreven rijtuig ( Fiets, auto, scooter, hooverboard) , het laten vallen van een powerbank op een harde ondergrond. Daar naast de lithium accu’s waren wel onderweg naar Pakistan, weet dat Pakistan ook doorvoer land is en dat daar ook budget smartphone’s en andere elektronica gemaakt word.

 • F van der Kruk

  En hoe weet u voor wie deze batterijen bestemd waren en dat ze van mindere kwaliteit waren. Als u dat niet weet dan roept u maar wat.

 • elzinga

  Tja de batterijen bestemd voor de milieu freaks zijn soms van mindere kwaliteit en stabiliteit.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook