Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeevrachtenmarkt: Vale-mijn gaat jaar dicht

PAPENDRECHT

De Braziliaanse mijnbouwer Vale heeft een van zijn ijzerertsmijnen voor een jaar gesloten om de installaties te inspecteren en renoveren. Het concern verwacht deze belangrijke mijn eind 2020 weer te kunnen heropenen. Verwachting is dat de export daarna weer snel kan groeien naar 14 tot 16 miljoen ton per jaar. Voor de capesizers is de tijdelijk lagere export uit Brazilië een tegenvaller.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook