Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Dwarsgetuigd manoeuvreren bij Kaap-Hoornvaarders

HOORN

De Nederlandse Kaap-Hoornvaarders houden zondag 20 oktober hun jaarbijeenkomst in de Oosterkerk in Hoorn. Om 14 uur belicht Klaas Gaastra, schipper van de bark Europa, het manoeuvreren met dwarsgetuigde schepen.

Gaastra was in 1998 medeoprichter van het Kapiteinscollege ‘Hoop op Bezeiling’ om de kwaliteit van de grote zeilvaart te bevorderen. Met acht andere ervaren zeezeilers, van wie de meesten een erkende Kaap-Hoornronding hebben gemaakt, zit hij in de Adviescommissie Kaap-Hoornrondingen van de stichting.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(SK)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook