Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Brussel roept op tot opnemen bootmigranten van Open Arms

BRUSSEL [update]

De Europese Commissie heeft lidstaten gevraagd mee te helpen zoeken naar een oplossing voor het schip Open Arms dat met 121 160 migranten op de Middellandse Zee vaart. Het schip vaart onder Spaanse vlag, maar geen enkel land heeft de commissie gevraagd de coördinatie op zich te nemen, zei een woordvoerster.

1 / 1
De Amerikaanse acteur Richard Gere vrijdag aan boord aan van de Open Arms in gesprek met bootmigranten. (Foto Valerio Nicolosi / Associated Press) 

De Amerikaanse acteur Richard Gere vrijdag aan boord aan van de Open Arms in gesprek met bootmigranten. (Foto Valerio Nicolosi / Associated Press) 

Update 10 augustus 14:00 uur – De bemanning van het reddingsschip Open Arms heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag nog eens 39 vluchtelingen opgepikt uit de Middellandse Zee. Het schip telt nu 160 migranten, meldt de Spaanse hulporganisatie Proactiva Open Arms op Twitter. ‘Intussen varen we door zonder veilige haven om van boord te gaan’, zegt Oscar Camps, de grondlegger van de hulporganisatie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook