Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Kapitein Sea-Watch 3 opgepakt in haven Lampedusa

LAMPEDUSA

Het omstreden reddingsschip Sea-Watch 3 met aan boord veertig migranten is in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 juni aangemeerd in de haven van Lampedusa. De Duitse kapitein Carola Rackete (31) is daarop gearresteerd door de politie, meldt een woordvoerder van Sea-Watch.

1 / 1
‘Deze ontscheping had meer dan twee weken geleden moeten plaatsvinden en had gecoördineerd moeten worden in plaats van belemmerd door de autoriteiten’, zei kapitein Carola Rackete in een verklaring die vlak voor haar arrestatie is verzonden. (Foto Sea-Watch)

‘Deze ontscheping had meer dan twee weken geleden moeten plaatsvinden en had gecoördineerd moeten worden in plaats van belemmerd door de autoriteiten’, zei kapitein Carola Rackete in een verklaring die vlak voor haar arrestatie is verzonden. (Foto Sea-Watch)

Het schip dat onder Nederlandse vlag vaart, lag al 16 dagen uit de kust van het Italiaanse eiland, maar mocht van de autoriteiten niet in Italiaanse wateren komen. Volgens Rackete was de situatie aan boord nijpend. De Duitse organisatie Sea-Watch meldt dat ze de noodtoestand had uitgeroepen, maar niemand aan die oproep gehoor heeft gegeven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • Mario Noldes

  https://www.google.nl/amp/s/fenixx.org/2019/06/30/het-italiaanse-ministerie-van-binnenlandse-zaken-ontmaskert-de-leugen-van-carola-rackete-geen-van-de-41-migranten-was-ziek/amp/

  I rest my case

  G.M Noldes

 • Mario Noldes

  @ de heer Hartmann.
  Ik vind het weer erg links om hier gelijk de “rechten van de mens” bij te halen. Staat er in die “rechten van de mens” dat je mensen mag smokkelen, of op zijn minst mensen smokkel mag faciliteren?? Dit is namelijk wat organisaties als Sea Watch doen.
  Als je ze “gered” hebt, kan je ze ook terug brengen naar waar ze vandaan komen, is volgens mij veel humaner, komen ze niet in den vreemden, en hoeven ze der eigen ook niet aan te passen ;-).
  Dat was het beleid in Australie, en dat werkte.

  De rechten van de mens worden alleen maar misbruikt als het uitkomt. In het kader van het klimaat akkoord heb ik geen enkel geluid gehoord uit de linkse hoek over de kinderen die met der bloten handen de kobalt moeten delven voor de elektrificatie van het Europesche transport. Dit onder de knoet van de Chinees. Die koloniseert niet die koopt het gewoon.
  Ook de gevolgen voor het milieu en plaatselijke bevolking in Chili door de lithium winning hoor ik ook niemand over. Dit zelfde had eens gedaan moeten worden door welke olie maatschappij dan ook.

  Mooi voorbeeld is ook het knus handjes schudden van onze vorstin met een Saudische prins. Het is goed voor onze economie dus maken de mensen rechten niet meer uit.

  Dan nog het feit dat niet de armlastige Afrikaan hier heen komt (die hebben geen 5 a 10000 dollar voor de reis) maar 99 % geluk zoekers.

  Vorig jaar heeft een antropoloog al eens gezegd in een interview dat er tot 2050 bij ongewijzigd beleid zo’n 180 miljoen afrikanen (in de categorie geluk zoekers) deze kant op komen ( dat is NL FR en DLD bij elkaar) enig idee hoe dat moet meneer Hartmann??? Op deze aardkloot hebben 4 of 5 miljard mensen het minder goed/ slechter als in Europa. Komt allen naar hier???????
  Ook nog eens in acht genomen dat er nu 85 % van de “vluchteling” na 4 jaar bij ons en in de omringende landen in de bijstand zitten.
  Ik wil graag nog een fatsoenlijke oude dag mijnheer Hartmann.

  Afrika is een van de, zo niet het rijkste continent op deze aardkloot. Toen het nog kolonien waren liep het best redelijk en was er voorspoed. een jaar of 60/70 geleden is de boze blanke onderdrukker eruit geflikkerd, en ze gingen het zelf doen. HUN GOED RECHT. Wat is er dan mis gegaan in die jaren, Is dat onze schuld?
  Blijf daar en bouw je eigen continent op, er is daar een gigantisch potentieel.
  De welvaart in Europa is met bloed zweet en tranen door de naoorlogse generatie opgebouwd, moeten we die in een paar decennia af laten breken door een invasie uit Afrika???

  G.M. Noldes

 • Peter Janssens

  Waar begint gelijkheid, en waar houd het recht op gelijkheid op? Definieer hoeveel mensen een land kan herbergen voordat het welzijn van de hele bevolking omlaag gaat en we zijn al een heel eind.

 • EdHartmann

  @J. Teunisse.
  Uit de universele verklaring van de rechten van de mens!
  “Artikel 1
  Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Zij zijn begiftigd met verstand en geweten, en behoren zich jegens elkander in een geest van broederschap te gedragen.”

  Als we beseffen in wat voor een weelde we hier leven, dan heb ik moeite met de bovenstaande reactie. Het doet absoluut tekort aan al die miljoenen mensen die niet het geluk hebben gehad om in dit deel van de wereld te worden geboren.
  Mensen zoals deze kapitein die zich inzet om toch nog wat humaniteit te tonen inplaats van zich te conformeren aan dichtgetimmerde juridische definities door duur betaalde juristen om mensen uit te sluiten verdient beter dan dit.

  Alle 30 artikelen uit de Universele verklaring voor de rechten van de mens zijn te vinden via: https://www.amnesty.nl/encyclopedie/universele-verklaring-van-de-rechten-van-de-mens-uvrm-volledige-tekst.
  Verdiep je er eens in?

 • J.Teunisse

  bootje gelijk naar India verpatsen.
  de influx van gelukzoekers indammen tot 0 .
  er zijn in EU nog genoeg werkzoekenden.
  daar hebben wij geen analfabeten uit de sub Sahara nodig . De screening van deze lieden is beneden niveau. Dus terroristen vinden zo de weg naar ons. Met door de slachtoffers gefinancierde huis, Miele en uitkering.
  Natuurlijk Qwets ik mijn uitspraak hier weer een paar naïeve zielen. Dat is jammer dan. De slachtoffers en nabestaanden van Berlin, Stockholm, Nice, Paris Amsterdam , Brussel , Ahlen, Barcelona, Madrid , Londen etc danken u.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook