Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Noordzee op, terwijl niemand kan varen

BLANKENBERGE

‘Een zeer bijzonder geval’, zo typeerde een medewerker van de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) het binnenslepen van het overbemande zeiljacht Summer of  69, dat vrijdag 15 juni, op de Noordzee op 25 kilometer van Oostende, in een hachelijke situatie was beland.

Er waren negen mensen aan boord van het nauwelijks negen meter lange jachtje, dat was uitgerust met een buitenboordmotor die de geest had gegeven. Van de zeilen werd geen gebruik gemaakt. ‘Ze konden zelfs niet varen, laat staan zeilen. Het bootje was ook zeer pover uitgerust. Er waren geen reddingsvesten aan boord, geen radarreflector en geen marifoon. Wel vuurpijlen, maar die bleken overtijd. We vermoeden dat het bootje werd gestolen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(JGL)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook