Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Filipijns bedrijf verantwoordelijk voor onderbetaling op Nederlandse slepers

DEN HAAG

Het Filipijnse bedrijf CSC Manila moet opdraaien voor een zware boete voor onderbetaling van Filipijnse zeelieden op sleepboten van rederij Iskes in IJmuiden. Dat heeft de Raad van State woensdag 17 april bepaald in een hoger beroep. Het bedrijf probeerde de boete te ontlopen door te stellen dat Iskes de verantwoordelijke was. Maar de Raad is helder: CSC was juridisch gezien de werkgever en daarmee verantwoordelijk voor de onderbetaling.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook