Zeevrachtenmarkt: Goed nieuws uit Afrika

De droge-ladingmarkt had geen geweldig vierde kwartaal 2018 en 2019 kende ook geen sterk begin. Wellicht dat er later dit jaar nog een aantal droge-bulkschepen naar de sloperijen gaan, omdat ze niet aan de IMO-eisen kunnen voldoen, maar dat duurt nog een paar maanden. Misschien dat het goede nieuws uit Afrika komt.

The African Continental Free Trade Area, 44 landen met 1,2 miljard inwoners, sloten een soort van Europese Unie. Er wordt vooral gerekend op een snelle toename van de onderlinge handel. Om dit te bereiken worden de accijnzen op verhandelde goederen met 50% verlaagd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zeevrachtenmarkt: Goed nieuws uit Afrika | Schuttevaer.nl

Zeevrachtenmarkt: Goed nieuws uit Afrika

De droge-ladingmarkt had geen geweldig vierde kwartaal 2018 en 2019 kende ook geen sterk begin. Wellicht dat er later dit jaar nog een aantal droge-bulkschepen naar de sloperijen gaan, omdat ze niet aan de IMO-eisen kunnen voldoen, maar dat duurt nog een paar maanden. Misschien dat het goede nieuws uit Afrika komt.

The African Continental Free Trade Area, 44 landen met 1,2 miljard inwoners, sloten een soort van Europese Unie. Er wordt vooral gerekend op een snelle toename van de onderlinge handel. Om dit te bereiken worden de accijnzen op verhandelde goederen met 50% verlaagd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer