Nabestaanden Estonia eisen 40,8 miljoen euro van Meyer Werft en Bureau Veritas

In Parijs is een proces in gang gezet tegen Bureau Veritas en de Meyer Werft in Papenburg. Het is aangespannen door circa 1000 overlevenden en familieleden van slachtoffers van de ramp met de ro-ro ferry Estonia in 1994, waarbij 852 mensen om het leven kwamen. De klagers eisen 40,8 miljoen euro voor psychische schade, aldus hun advocaat Maxime Cordier tegenover het Franse persbureau AFP.

De Zweeds-Estlandse rederij EstLine die het schip exploiteerde, betaalde indertijd een schadevergoeding van 130 miljoen euro. Toen het strafrechtelijk onderzoek kort daarna werd gestopt, bleef de schuldvraag onbeantwoord. Volgens de klagers waren de scharnieren van de boegklep te licht geconstrueerd en had Bureau Veritas deze constructie nooit mogen toelaten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer