Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Marine Malta entert gekaapt migrantenschip

VALLETTA [update]

Reddingseenheden van de Maltezer strijdkrachten hebben donderdagmorgen 28 maart de controle overgenomen op het vrachtschip Elhiblu 1, dat 108 migranten aan boord heeft. Die kaapten de tanker een dag eerder toen duidelijk werd dat de kapitein, die hen op zee had gered, wilde terugvaren naar Libië om hen daar af te zetten. Een groepje ‘piraten’ dwong hem daarop koers te zetten naar Malta.

Het schip heeft volgens de lokale krant Times of Malta inmiddels aangelegd in een haven bij hoofdstad Valletta. De politie voerde daar vijf mannen in handboeien af. Ook waren onder meer twaalf kinderen en negentien vrouwen aan boord van het vrachtschip. De migranten worden onderzocht door artsen en naar een ontvangstcentrum gebracht.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook