Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

OM wil forse boetes voor schelpenfraude

ZWOLLE

Bijna 13.000 kubieke meter aan schelpen werd in verboden gebied in de Waddenzee door drie bedrijven uit Zeeland gewonnen, stelt het Openbaar Ministerie. In de strafzaak tegen de bedrijven is donderdag 21 maart opgeteld 280.000 euro boete geëist.

Van januari tot en met juli 2014 maakte het schip de Eemshorn 23 reizen naar de Waddenzee en telkens werd er deels buiten de vergunde gebieden schelpen gewonnen. Ook werd 70 keer naar het Eems-Dollard-gebied gevaren, waar in strijd met het Duits recht gewerkt werd. In dit Duitse deel zou nog eens voor bijna 50.000 kubieke meter schelpen zijn gewonnen. Deze overtreding is niet ten laste gelegd omdat, kort gezegd, de Duitse autoriteiten hierover gaan.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook