Olie uit Grande America pas over week op kusten

Door de afgezwakte wind zal de stookolie die uit het gezonken Ro-Con schip Grande America van Grimaldi is gelekt bij het zinken, niet eerder dan over een week de Franse en eventueel Spaanse kust bereiken.

Dat heeft de Préfecture Maritime Nationale in Brest laten weten. Die baseert zich op de huidige weersverwachtingen maar sluit een verandering van de situatie als gevolg van het omslaan van het weer niet uit.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Olie uit Grande America pas over week op kusten | Schuttevaer.nl

Olie uit Grande America pas over week op kusten

Door de afgezwakte wind zal de stookolie die uit het gezonken Ro-Con schip Grande America van Grimaldi is gelekt bij het zinken, niet eerder dan over een week de Franse en eventueel Spaanse kust bereiken.

Dat heeft de Préfecture Maritime Nationale in Brest laten weten. Die baseert zich op de huidige weersverwachtingen maar sluit een verandering van de situatie als gevolg van het omslaan van het weer niet uit.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer