Zeevrachtenmarkt: Tip voor Waddeneilanden

Sommige reders hebben simpelweg geen geld om hun schepen aan de IMO-eisen aan te passen en hopen maar dat voor het einde van het jaar genoeg zal zijn verdiend om alsnog aan de eisen te kunnen voldoen. Er zijn optimisten die verwachten dat 2019 een beter jaar wordt dan 2018. Die verwachting is vooral gebaseerd op een geringe groei van de droge-ladingvloot.

Hoewel China akkoord ging met extra import van sojabonen uit de Verenigde Staten, is de hoeveelheid die tot nu toe werd ingevoerd lang niet zo groot als gewenst is voor het America first-principe van de Amerikaanse president. China vond nieuwe leveranciers en verminderde de invoer uit de VS met rond 40%. Of de invoer van Amerikaanse sojabonen ooit op het oude niveau zal komen, is maar de vraag. Brazilië heeft haar sojabonen-areaal juist flink vergroot.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zeevrachtenmarkt: Tip voor Waddeneilanden | Schuttevaer.nl

Zeevrachtenmarkt: Tip voor Waddeneilanden

Sommige reders hebben simpelweg geen geld om hun schepen aan de IMO-eisen aan te passen en hopen maar dat voor het einde van het jaar genoeg zal zijn verdiend om alsnog aan de eisen te kunnen voldoen. Er zijn optimisten die verwachten dat 2019 een beter jaar wordt dan 2018. Die verwachting is vooral gebaseerd op een geringe groei van de droge-ladingvloot.

Hoewel China akkoord ging met extra import van sojabonen uit de Verenigde Staten, is de hoeveelheid die tot nu toe werd ingevoerd lang niet zo groot als gewenst is voor het America first-principe van de Amerikaanse president. China vond nieuwe leveranciers en verminderde de invoer uit de VS met rond 40%. Of de invoer van Amerikaanse sojabonen ooit op het oude niveau zal komen, is maar de vraag. Brazilië heeft haar sojabonen-areaal juist flink vergroot.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer