Grimaldi con-ro schip zinkt brandend in Golf van Biskaje

Het ConRo-schip Grande America (214 meter, 56642 dwt) van de Italiaanse rederij Grimaldi is dinsdagmiddag brandend gezonken in de Golf van Biskaje. De 26 bemanningsleden en 1 passagier waren maandag al vanuit een reddingboot van het schip opgepikt door de HMS Argyll van de Britse Royal Navy en in Brest aan land gebracht.

Grimaldi con-ro schip zinkt brandend in Golf van Biskaje

De brand begon zondagavond in een container op het containerdek en de bemanning leek de brand vlot onder controle te krijgen. Maar in de loop van de nacht laaide het vuur weer op en breidde zich door de harde wind uit naar het garagedek. Op dat moment waren de blusmiddelen aan boord onvoldoende. Ook bluspogingen vanaf de sleepboot Abeille Bourbon konden de brand niet stoppen. Toen het schip slagzij begon te maken en een aantal containers overboord viel, werd met blussen gestopt om het schip niet nog instabieler te maken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer