Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Grimaldi con-ro schip zinkt brandend in Golf van Biskaje

BREST [update]

Het ConRo-schip Grande America (214 meter, 56642 dwt) van de Italiaanse rederij Grimaldi is dinsdagmiddag brandend gezonken in de Golf van Biskaje. De 26 bemanningsleden en 1 passagier waren maandag al vanuit een reddingboot van het schip opgepikt door de HMS Argyll van de Britse Royal Navy en in Brest aan land gebracht.

1 / 1
Grimaldi con-ro schip zinkt brandend in Golf van Biskaje

Grimaldi con-ro schip zinkt brandend in Golf van Biskaje

De brand begon zondagavond in een container op het containerdek en de bemanning leek de brand vlot onder controle te krijgen. Maar in de loop van de nacht laaide het vuur weer op en breidde zich door de harde wind uit naar het garagedek. Op dat moment waren de blusmiddelen aan boord onvoldoende. Ook bluspogingen vanaf de sleepboot Abeille Bourbon konden de brand niet stoppen. Toen het schip slagzij begon te maken en een aantal containers overboord viel, werd met blussen gestopt om het schip niet nog instabieler te maken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook