KVNR: ‘Anti-piraterijwet nog geen gelopen race’

De Eerste Kamer bespreekt dinsdag 12 maart het voorstel voor een ‘anti-piraterijwet’, die reders toestaat om particuliere beveiligers in te zetten op zeeschepen.

Directeur Annet Koster van redersvereniging KVNR hoopt dat de Senaat vóór 20 maart een besluit neemt, want na de verkiezingen kunnen de verhoudingen in de Eerste Kamer wel eens heel anders liggen. Dat zegt ze in een interview met Nieuwsblad Transport. Koster: ‘Het is nog geen gelopen race. Onder meer GroenLinks, D66, SP en PvdA zijn tegen de wet, omdat zij vinden dat het geweldsmonopolie bij de staat hoort te liggen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer