Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bemanning tanker schiet terug op piraten

LAGOS

De bemanning van de Griekse producttanker African Gem heeft vorige week teruggeschoten nadat piraten het schip onder vuur namen. Het incident vond plaats op 27 februari voor de kust van Nigeria op 70 mijl ten zuiden van de stad Brass.

De officier van wacht van de varende tanker zag op de radar twee snelle motorboten aankomen. Eenmaal dichterbij zetten die koers naar de achterkant van het schip. Toen er vanuit de motorboten werd geschoten schoten Nigeriaanse bemanningsleden op de tanker terug, meldt het ICC International Maritime Bureau in Londen. De piraten volgden de tanker nog een tijdje en dropen daarna af. Het is onbekend of de bemanning gericht heeft geschoten of dat het om waarschuwingsschoten ging.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook