Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Averij grosse voor APL Vancouver en Yantian Express

SINGAPOIRE/FREEPORT

Het door brand getroffen containerschip APL Vancouver (9200 TEU) is met een minimale bemanning en begeleid door een sleepboot onderweg naar Singapore. De Yantian Express (7500 TEU), waarop 3 januari brand uitbrak, ligt nu in Freeport op de Bahama’s.

Op de APL Vancouver brak 31 januari brand uit voor de Vietnamese kust. Vanuit Nederland stuurde Ardent een ploeg bergers naar het schip en coördineerde de bluswerkzaamheden samen met de Vietnamese kustwacht. In Singapore zal de exacte schade aan de lading van 4500 containers worden vastgesteld; die zou aanzienlijk zijn.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook