Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Reeks aanvallen van piraten

LAGOS [update]

Piraten hebben onlangs voor de kust van Nigeria ter hoogte van Lagos twee tankers en een bulkcarrier, alle varend onder de Liberiaanse vlag, aangevallen. Dat meldt het maritiem beveiligingsbedrijf Ambrey.

Bij de eerste poging donderdag 31 januari werd geschoten op de tanker Levanto. De bemanning verschanste zich in de citadel, het schip verlegde haar koers, verhoogde de snelheid en kon zo ontkomen. Enkele uren later was de bulkcarrier Allegra het doelwit. Dat schip werd beschoten door vijf aanvallers in een skiff. De Nigeriaanse beveiligers aan boord sloegen de aanval af. Het liep enige schade op door kogelinslagen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook