Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeevrachtenmarkt: Dodelijke ramp Vale heeft gevolgen

Papendrecht

Bij de grote Braziliaanse mijnbouwer Vale is een dam doorgebroken, waardoor zwaar vergiftigd water naar buiten stroomde. Honderden mensen worden nog vermist en de verwachting is dat meer dan 100 mensen zijn omgekomen. Bovendien is er grote milieuschade.

Een paar jaar geleden gebeurde een soortgelijk incident, maar toen was het aantal slachtoffers aanzienlijk kleiner. Vale bood excuses aan, maar dat is deze keer niet voldoende. Een aantal bestuursleden is gearresteerd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook