Yantian Express langzaam op weg naar beter weer

De Yantian Express, het containerschip van Hapag Lloyd waarop op 3 januari brand uitbrak, is langzaam op weg naar beter weer. Dat meldt woordvoerder Tim Seifert maandagmiddag 21 januari. Het schip wordt gesleept door de Maersk Mobiliser en de Horizon Star.

Het laatste loste de Union Sovereign af nadat dat schip de Smit Nicobar afloste. ‘De sleep vaart in zuidwestelijke richting met een snelheid van circa 5 mijl per uur’, aldus Seifert en de positie was maandag rond de middag circa 950 mijl van Halifax en 900 mijl van New Foundland. Een verwachte aankomsttijd is er nog niet en ook voor een bestemmingshaven is nog geen definitieve keuze gemaakt.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer