Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Yantian Express langzaam op weg naar beter weer

HAMBURG

De Yantian Express, het containerschip van Hapag Lloyd waarop op 3 januari brand uitbrak, is langzaam op weg naar beter weer. Dat meldt woordvoerder Tim Seifert maandagmiddag 21 januari. Het schip wordt gesleept door de Maersk Mobiliser en de Horizon Star.

Het laatste loste de Union Sovereign af nadat dat schip de Smit Nicobar afloste. ‘De sleep vaart in zuidwestelijke richting met een snelheid van circa 5 mijl per uur’, aldus Seifert en de positie was maandag rond de middag circa 950 mijl van Halifax en 900 mijl van New Foundland. Een verwachte aankomsttijd is er nog niet en ook voor een bestemmingshaven is nog geen definitieve keuze gemaakt.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook