Vastgelopen tanker bij Cuxhaven met vereende krachten losgetornd

De chemicaliëntanker Oriental Nadeshiko, die aan het begin van de nacht van 21 januari in de buurt van Cuxhaven aan de grond was gelopen, is kort na het middaguur losgetornd. Bij opkomend water bevrijdden vier sleepboten en het multipurposevaartuig Neuwerk met een opgetelde paaltrekkracht van 282 ton het schip uit haar netelige positie.

De onder de vlag van Panama varende Oriental Nadeshiko (124 x 20 meter, 12480 DWT) was aan het einde van de avond vanuit Bützfleth vertrokken naar Tarragona in Spanje toen het in de Elbemonding vastliep. De autoriteiten sloegen groot alarm omdat uit de ladinggegevens bleek dat er meerdere stoffen van gevaarklasse 3 aan boord waren, waaronder een partij van 7500 ton ethylendichloride.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer