Golf van Guinee steeds grotere hotspot piraterij

Het aantal gevallen van piraterij is in 2018, na enkele jaren van daling, met ruim 10% toegenomen. In 2017 werden 180 incidenten gemeld, in 2018 waren het er 201. Dat blijkt uit het jaarverslag van ICC International Maritime Bureau in Londen. De stijging is volledig toe te schrijven aan de piraterij voor de West-Afrikaanse kust. In Nigeria (van 33 naar 48), Ghana (1 naar 10) en Congo, (1 naar 6) was sprake van forse stijgingen. In de hele Golf van Guinee werden 87 incidenten gemeld.

Golf van Guinee steeds grotere hotspot piraterij

Piraterij neemt met ruim 10% toe in 2018

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer