Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeevrachtenmarkt: Vertrouwen in economie neemt af

Papendrecht

De Chinese rederij Jinhui Shipping verkocht het afgelopen jaar al enkele oudere supramaxen en verkocht vorige week een 17 jaar oude supramax aan Poseidon Global Shipping in Singapore voor $ 6 miljoen. Volgens deskundigen was dit een opmerkelijk lage opbrengst, vergelijkbare schepen zouden rond $ 9 miljoen waard zijn. De Chinese reder gaf als reden de onzekere markt en de voorkeur voor liquide middelen.

Het vertrouwen in verdere groei van de wereldeconomie neemt snel af. Vooral de Chinese daling van de economie baart zorgen, al zou die ook snel kunnen verbeteren als het conflict met de Verenigde Staten wordt opgelost. Maar veel rederijen aarzelen nu om bestellingen bij scheepswerven te plaatsen. In belangrijke industrielanden zoals Duitsland lijkt de groei er al uit te zijn.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook