Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Yantian Express Hapag Lloyd smeulend op weg naar Halifax

HALIFAX

Het containerschip Yantian Express (7510 teu) waarop 3 januari op een kleine 1000 mijl uit de oostkust van Canada ter hoogte van Nova Scotia brand uitbrak in een container, is smeulend en wel onderweg naar Halifax.

Het containerschip wordt gesleept door de Smit Nicobar en de Maersk Mobiliser. Dinsdag 15 januari voegde zich een derde sleper bij het konvooi, de Union Souvereign, eveneens van Smit, die er vanuit Rotterdam heen voer. De Smit Nicobar kwam van St. John in Canada. De sleepklus zal naar verwachting nog enkele weken duren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook