Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Privé telefoontje mede oorzaak zware aanvaring bij Corsica

TUNIS

De rederij van het Tunesische RoRo-schip Ulyssse heeft twee officieren ontslagen die verantwoordelijk worden gehouden voor de aanvaring met het Cypriotische containerschip CSL Virginia. Het schip boorde zich 7 oktober vorig jaar voor de kust van Corsica midscheeps in de zij van de geankerde Virginia. Bij de aanvaring kwam 520 kuub brandstof in de Middellandse Zee terecht.

1 / 1
Privé telefoontje mede oorzaak zware aanvaring bij Corsica

Privé telefoontje mede oorzaak zware aanvaring bij Corsica

De directeur scheepvaartverkeer van het Tunesische ministerie van Handel, Youssef Ben Romdhane, presenteerde onlangs een rapport van een gezamenlijke Tunesisch, Franse en Cypriotische onderzoekscommissie. Daaruit blijkt dat het ongeval te wijten is aan grote menselijke fouten op beide schepen. De aanvaring gebeurde terwijl de kapitein van de Ulysse in een privé telefoongesprek was verwikkeld. Hij zat alleen op de brug en had voor het telefoontje zijn post bij de radarschermen verlaten. Ook de bemanning van de CSL Virginia wordt door de gezamenlijke commissie verantwoordelijk gehouden voor het ongeval. Het schip had het anker laten vallen in een drukke scheepvaartroute. Bij het naderen van de Ulysse had de bemanning geen acht geslagen op het radaralarm vlak voordat de aanvaring gebeurde. Het kostte meerdere dagen om de twee schepen uit elkaar te halen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook