Ook OVV doet onderzoek naar MSC Zoe

Behalve het eerder aangekondigde strafrechtelijk onderzoek, gaat nu ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) onderzoek doen naar het overboord slaan van de 281 containers aan boord van de MSC Zoe. De Nederlandse regering wil zich hard maken voor strengere veiligheidsmaatregelen.

Ook OVV doet onderzoek naar MSC Zoe

De OVV heeft daartoe besloten na een bezoek aan het schip in Bremerhaven. De Nederlandse onderzoekers werken samen met collega’s uit Panama, de vlaggenstaat van het schip. De OVV richt zich met name op de gevolgen van het ongeval, de lokale situatie in het Nederlandse Waddengebied en de vaarroute van het schip. De onderzoekers uit Panama richten zich op de oorzaak van het ongeval en de situatie aan boord.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Ook OVV doet onderzoek naar MSC Zoe | Schuttevaer.nl

Ook OVV doet onderzoek naar MSC Zoe

Behalve het eerder aangekondigde strafrechtelijk onderzoek, gaat nu ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) onderzoek doen naar het overboord slaan van de 281 containers aan boord van de MSC Zoe. De Nederlandse regering wil zich hard maken voor strengere veiligheidsmaatregelen.

Ook OVV doet onderzoek naar MSC Zoe

De OVV heeft daartoe besloten na een bezoek aan het schip in Bremerhaven. De Nederlandse onderzoekers werken samen met collega’s uit Panama, de vlaggenstaat van het schip. De OVV richt zich met name op de gevolgen van het ongeval, de lokale situatie in het Nederlandse Waddengebied en de vaarroute van het schip. De onderzoekers uit Panama richten zich op de oorzaak van het ongeval en de situatie aan boord.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer