Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ook OVV doet onderzoek naar MSC Zoe

DEN HAAG

Behalve het eerder aangekondigde strafrechtelijk onderzoek, gaat nu ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) onderzoek doen naar het overboord slaan van de 281 containers aan boord van de MSC Zoe. De Nederlandse regering wil zich hard maken voor strengere veiligheidsmaatregelen.

1 / 1
Ook OVV doet onderzoek naar MSC Zoe

Ook OVV doet onderzoek naar MSC Zoe

De OVV heeft daartoe besloten na een bezoek aan het schip in Bremerhaven. De Nederlandse onderzoekers werken samen met collega’s uit Panama, de vlaggenstaat van het schip. De OVV richt zich met name op de gevolgen van het ongeval, de lokale situatie in het Nederlandse Waddengebied en de vaarroute van het schip. De onderzoekers uit Panama richten zich op de oorzaak van het ongeval en de situatie aan boord.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • j Teunisse

  Zie je goed. Piet. De Raad voor de Scheepvaart . Daar is maritieme expertise. Maar schip onder Panamese vlag. Ik zag geen sjor materiaal op de foto. Staaltje van het kan nog goedkoper , nog groter. Dit is toevallig voor de Nederlandse kust gebeurt. Op de bekende websites zijn beelden van wereldwijd te vinden. Stormen doet het overal. Vorig jaar een foto tegen gekomen van een box op 8000 ! meter diepte. Weet dan gelijk waar de “plastik soep”o.a.. vandaan komt. Niet door het cellofaantje om uw kropje sla.

 • Piet Bennik

  Gezien het geval “Grave” heb ik hier niet meer zo’n hoge pet van op.
  Nutteloze kosten dus.

  Goed weekend.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook