Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nog honderden containers MSC Zoe zoek

CUXHAVEN

Van de circa 270 containers die het containerschip MSC Zoe in de vroege ochtend van woensdag 2 januari verloor ten noorden van het Waddeneiland Borkum, waren er volgens het Havariekommando Cuxhaven donderdagmorgen 35 gelokaliseerd.

1 / 1
PERS MSC ZOE

PERS MSC ZOE

Vermoedelijk zijn veel containers gezonken, maar mogelijk dat een aantal nog in zee drijft en daar een gevaar vormt voor de scheepvaart. Rederij MSC heeft een berger ingeschakeld om ze op te sporen en zo mogelijk ook de gezonken containers te bergen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • G.C Fongers

  Kan iemand mij zeggen waarom de bovendekse containers niet dwars op een schip gezet kunnen worden met de deuren aan de binnenkant. Voordeel dat ze dan minder kwetsbaar zijn in minder snel overboord gaan. en zorg dat ze geborgd zijn.

 • H.J.M. Arends

  Alles kan tegenwoordig onderzocht worden. Zoals lading , hoeveel, hoe zwaar, laadplan, stabiliteitsberekeningen. Hoe is er gevaren, koers, snelheid, enz. , scheepsjournaal. Dus , afwachten dan maar. Ik ben ook benieuwd wat er fout is gegaan. Wat zeker fout is, dat we met z’n allen zoveel rotzooi , van de ene kant van de wereld naar de andere kant verslepen.

 • A.D. van der Velde

  Gooi de lashing aan dek alvast maar los jongens, we zijn er bijna! Nog een klein stukkie Noordzee….

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook