Laatste migrantenhulpschip stopt

Artsen zonder Grenzen (AZG) en hun partner SOS Mediterranee zien voorlopig af van de inzet van hun schip Aquarius op de Middellandse Zee. Na het binnenlopen van de Aquarius (IMO 7600574) op 4 oktober in de haven van Marseille werd het schip op 29 oktober door de autoriteiten geschrapt uit het Panamese vlagregister.

Laatste migrantenhulpschip stopt

De scheepseigenaar kreeg later wel een tijdelijke registratie om onder de vlag van Liberia te varen, schrijft Artsen zonder Grenzen, maar die laat het niet toe om SAR-operaties te doen. Vandaar dat de organisatie ervan afziet om nog met dit schip migranten te redden die voor de kust van Libië in nood zijn geraakt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer