Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ferry kapitein Red Falcon volledig kluts kwijt

COWES

De kapitein van de ro-ro ferry Red Falcon (94×18 m. 4128 t.) die op 21 oktober in Cowes Harbour op het Engelse eiland Wight aan de grond liep nadat het diverse afgemeerde jachten had geramd waarvan er een zonk, dacht dat hij de andere kant op voer. Dat meldt de krant Isle of Wight Country Express op grond van een uitgelekt rapport.

Het ongeluk gebeurde in potdichte mist tijdens een chaotische situatie op de brug van de ferry. De kapitein had het roer overgenomen van een roerganger omdat die door alle wisselende opdrachten de situatie niet meer aan kon. De Red Falcon was hierdoor en door de sterke getijdenstroming in de monding van de rivier Medina buiten de vaargeul geraakt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook