Glomar Allure in Denemarken naar de sloop

Met de zeesleper Leopard is het offshoresupportvaartuig Glomar Allure van GloMar Offshore uit Den Helder naar de Deense havenstad Grenaa gesleept, waar het zal worden gesloopt en recycled. Het transport is daar op 5 december aangekomen.

Glomar Allure in Denemarken naar de sloop

De 47 meter lange Glomar Allure  is op zaterdag 1 december aan de tros van de Leopard uit haar thuishaven Den Helder vertrokken. Met als stuurboot achter de lokale sleper Jutter. De Glomar Allure is de voormalige Allure-G van Rederij Groen uit Scheveningen. En daarvoor heeft het offshorevaartuig de namen Cam Viscount, Viking Viscount en Ocean Viscount gedragen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer