Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Cascotransport Damen via Noordelijke Zeeroute

ROTTERDAM

Opnieuw heeft Damen met de inzet van een zwaartransportvaartuig een flinke serie werkschepen van China naar Nederland overgebracht. Bijzonder was dat voor het transport gebruik werd gemaakt van de vaarroute langs de Russische noordkust.

1 / 1
Cascotransport Damen via Noordelijke Zeeroute

Cascotransport Damen via Noordelijke Zeeroute

Het transport omvatte 24 nieuwe werkschepen, waaronder diverse typen standaardhavenslepers, pontons en iets kleinere vaartuigen als Stan Launchers en MultiCats, en werd uitgevoerd door de Tasmanic Winter van United Heavy Lift uit Hamburg. Met haar eigen laadgerei nam deze heavylifter in de Chinese havens Changde en Yichang de cascovloot aan boord.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook