Eerste stuurman Aragonborg heeft schuld aan hijsincident

Eerste stuurman M.L.R.R. van het Nederlandse zeeschip Aragonborg wordt verantwoordelijk gehouden voor een ongeval waarbij de tweede stuurman gewond raakte. Het Tuchtcollege voor de Scheepvaart schorste hem daarom zes weken voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Op 20 september 2017 lag de Aragonborg, varend onder management van Wagenborg Shipping, te lossen in het Noorse Farnsund. De luiken lagen open. De tweede stuurman kreeg opdracht om als oefening de MOB-boot te laten zakken. Daarvoor wilde hij de haak van scheepskraan drie losmaken en de haak moest daarvoor eerst iets zakken. De tweede stuurman vertrouwde dat toe aan de meest ervaren leerling.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer