Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Europese reders eisen maatregelen tegen Zuid-Korea

BRUSSEL

De Europese organisaties van scheepseigenaren en toeleveranciers voor de maritiem industrie, ECSA en SEA Europe, hebben de Europese Commissie om maatregelen gevraagd tegen de staatsteun voor Zuid-Koreaanse reders.

Zuid-Korea verstrekt 5,4 miljard dollar aan Hyundai, dat hiermee 20 grote containerschepen en bulkers laat bouwen bij drie grote Koreaanse werven. De Koreanen proberen op die manier de noodlijdende scheepsbouw uit het slop te trekken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook