Zware Kees: Vissen in Gibraltar Strait

Met de gordijnen rondom de (radio)hoek dichtgetrokken zit ik achter het computerbeeldscherm op de brug. Kalm weer, aanloop Gibraltar Strait. Het is rustig, één tanker vóór ons, wat ferry’s overstekend van Gibraltar naar Ceuta, een paar jachtjes. De derde stuurman heeft de wacht. Goed voor zijn zelfvertrouwen als ik niet elke vijf seconden vraag of alles onder controle is.

Door Kees Wiersum
Ik lees wat mails van vandaag en gisteren door. Ha! Dat ze het maar even begrijpen daar op kantoor! Het werkschema in de komende haven, dat de stuurman en ik hebben opgesteld, is goedgekeurd. En wat is dat, een bericht van de agent.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer