Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schepen ideële organisaties niet langer pleziervaartuig

DEN HAAG

Organisaties met ideële doelstellingen kunnen hun zeeschepen niet langer inschrijven in het Nederlandse vlagregister in dezelfde categorie als pleziervaartuigen. Minister Cora van Nieuwenhuizen voert daarvoor met onmiddellijke ingang een beleidswijziging door.

Als pleziervaartuig geregistreerde zeeschepen hoeven niet te voldoen aan de regels voor veiligheid en bemanning die gelden voor de beroepsvaart. ‘Naar mijn mening wordt daarmee onvoldoende recht gedaan aan het risicoprofiel van dergelijke schepen’, schrijft Van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer. ‘Het feitelijk gebruik daarvan is immers ter verwezenlijking van de doelstellingen van deze organisaties.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook