Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeevrachtenmarkt: Vrachten en huren omlaag

ROTTERDAM

De capesizers hebben in het Verre Oosten, vooral in Chinese havens, last van congestie als gevolg van slecht weer en op de Atlantische routes is er minder ladingaanbod. Er gingen de laatste tijd bijzonder weinig capesizers naar de sloop, waardoor de capaciteit van de capesize-vloot met bijna 3% is gestegen. Lag de gemiddelde charterhuur midden augustus nog rond $ 26.300 per dag, nu is die gedaald tot rond $ 20.300.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook