Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Cosco Shipping Universe trekt bekijks

TERNEUZEN

De 400 meter lange en 58,60 meter brede Cosco Shipping Universe, het op een na grootste containerschip ter wereld, is maandagmiddag 24 juli probleemloos over de Westerschelde naar Antwerpen gevaren.

1 / 1
WEGE Cosco Shipping Universe

WEGE Cosco Shipping Universe

Met een containercapaciteit van 21.237 teu is het een recordschip voor de Vlaamse zeehaven. Maar ze was duidelijk niet vol beladen. De Cosco Shipping Universe is ook niet veel groter dan andere containerreuzen, maar door extra lagen onder en boven het dek neemt het schip bijna 1000 containers meer dan vergelijkbare schepen. In Antwerpen worden 1000 containers gelost en 2400 containers en één ondeelbaar stuk van 53 ton geladen. De DP World-terminal is er speciaal voor aangepast met onder meer twee nieuwe Liebherr-kranen die over 25 containers reiken.
De volgende stop is Rotterdam, waarna ze weer koers zet richting China.
De Cosco Shipping Universe moet in capaciteit de OOCL Hongkong boven zich dulden. Dit schip neemt nog 300 à 400 containers meer mee. (JG )

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook