Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Windturbines op zee worden snuffelpalen

ANTWERPEN

‘Als we de luchtkwaliteit en leefbaarheid op het land willen verbeteren, moeten we ook de zeevaart normen opleggen en schadelijke uitlaatgassen controleren.’ Dat zegt de (liberale) Belgische staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer. Hij trekt 1,7 miljoen euro uit om windturbines voor de Belgische kust te voorzien van sensoren die schadelijke stoffen zoals zwavel en stikstof van passerende schepen kunnen registreren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook