Belgische reders willen snel minder CO2 gaan uitstoten

De Belgische reders willen door het ontwikkelen van nieuwe technologieën de CO2 uitstoot snel gaan verminderen. Daarvoor ondertekenden de Koninklijke Belgische Redersvereniging en staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer woensdag 4 juli het Plan voor Duurzame Scheepvaart.

Belgische reders willen snel minder CO2 gaan uitstoten

Met het plan verwacht de Belgische scheepvaartsector te voldoen aan het akkoord dat de landen in Internationale Maritieme Organisatie (IMO) in april van dit jaar afsloten. Daarin staat dat tegen 2050 de uitstoot van schepen met minstens 50 procent gedaald moet zijn. Dat is volgens De Backer belangrijk, ‘zeker als je weet dat de scheepvaart goed is voor maar liefst 3% van de wereldwijde CO2-uitstoot’. De staatssecretaris zegt er vertrouwen in te hebben dat de scheepvaart op termijn zelfs geheel CO2-vrij kan gaan varen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer