Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

KNRM zoekt donateurs voor nieuw onderkomen De Cocksdorp

TEXEL

De KNRM bouwt binnenkort een nieuw botenhuis voor reddingstation De Cocksdorp op Texel. Dat moet onderdak gaan bieden aan de reddingboot Beursplein 5, de Roodberg tractor voor de tewaterlating en natuurlijk de vrijwillige redders en bestuursleden van de plaatselijke commissie.

1 / 1
KNRM zoekt donateurs voor nieuw onderkomen De Cocksdorp

KNRM zoekt donateurs voor nieuw onderkomen De Cocksdorp

Het gebouw komt net als het oude te staan in de buurt van het roerige Eierlandse Gat en moet daar uiteraard weer en wind aan kunnen. Bovendien wil de KNRM dat het nieuwe onderkomen (415 m2) minimaal vijftig jaar meegaat. ‘Langs de kust moet je erosiebestendig bouwen. Vanwege het zand en de zilte lucht slijten gebouwen sneller dan normaal. Eigenlijk moet je vrijwel geen onderhoud aan het gebouw hebben. En tegelijk moet alles sober en doelmatig zijn: geen gouden deurknoppen en kranen, maar roestvrij staal’, zegt de KNRM.

Voor de bouw vraagt de KNRM om bijdragen van het publiek. Alle giften zijn welkom, maar bij een bijdrage vanaf 250 euro wordt de naam van de gulle gever op de muur in het boothuis geplaatst als teken van eeuwige roem. De kosten van de bouw zijn begroot op 886.000 euro. De oplevering is gepland voor de Kerst van dit jaar. (BO)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook