Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Beleggers in JR Shipping voor 87 miljoen het schip in

HARLINGEN

Investeerders van rederij JR Shipping te Harlingen zijn vrijwel al hun geld kwijt, melden de noordelijke dagbladen. 2700 deelnemers krijgen naar verwachting niet meer dan 1 miljoen van de ingelegde 87 miljoen euro terug.

1 / 1
Beleggers in JR Shipping voor 87 miljoen het schip in

Beleggers in JR Shipping voor 87 miljoen het schip in

Een paar dagen nadat directeur-eigenaar Sander Schakelaar aankondigde met JR Shipping uit te willen breiden, blijkt hij door zijn anonieme Engelse durfinvesteerder te zijn gedwongen om elf containerschepen te verkopen voor bijna de helft van de boekwaarde van 117 miljoen euro. Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden baseren zich op een brief die maandag 25 juni bij de deelnemers in de bus viel.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Pieter Gerard van Henberg

  HSH Nordbank is een instituut op het gebied van de financiering van scheepvaart en als zodanig gewend aan de volatiliteit van die branche. Met de HSH zou men niet tot de ellende zijn gekomen waar men nu met de Britse financier is aanbeland. Mismanagement en het is de vraag of dat management ook nog heeft geprofiteerd van de herfinanciering door de Britten. Retainers aan aanbrengers van financieringen zijn niet ongebruikelijk in die wereld. Medeleven met de vele gedupeerde particuliere beleggers.

 • Gert Kolkman

  Jammer hoor. Daar gaat je pensioen

 • Oege Joh. Brink

  Al weer ?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook