Beleggers in JR Shipping voor 87 miljoen het schip in

Investeerders van rederij JR Shipping te Harlingen zijn vrijwel al hun geld kwijt, melden de noordelijke dagbladen. 2700 deelnemers krijgen naar verwachting niet meer dan 1 miljoen van de ingelegde 87 miljoen euro terug.

Beleggers in JR Shipping voor 87 miljoen het schip in

Een paar dagen nadat directeur-eigenaar Sander Schakelaar aankondigde met JR Shipping uit te willen breiden, blijkt hij door zijn anonieme Engelse durfinvesteerder te zijn gedwongen om elf containerschepen te verkopen voor bijna de helft van de boekwaarde van 117 miljoen euro. Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden baseren zich op een brief die maandag 25 juni bij de deelnemers in de bus viel.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer