Nigeria wil geen bewapende beveiligers

Tijdens de onlangs gehouden 3e editie van de Lagos International Maritime Week heeft de Nigeriaanse justitieminister Abubakar Malami nog eens verklaard dat de Nigeriaanse grondwet op dit moment de inzet van gewapende particuliere beveiligers op (koopvaardij)schepen in haar territoriale wateren verbiedt.

Malami riep wel alle maritieme partijen op om er binnen de toegestane grenzen alles aan te doen om de veiligheid op zee te verhogen. De minister deed zijn uitspraken op het moment dat 11 bemanningsleden van het Nederlandse schip FWN Rapide al bijna een maand werden vastgehouden door Nigeriaanse piraten. Inmiddels zijn ze weer vrij. Tevens werd onlangs bekend dat er in het eerste kwartaal van 2018 29 piraterij-incidenten waren in de Golf van Guinee, waarbij in 22 gevallen Nigeriaanse piraten betrokken waren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer