Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nigeria wil geen bewapende beveiligers

LAGOS

Tijdens de onlangs gehouden 3e editie van de Lagos International Maritime Week heeft de Nigeriaanse justitieminister Abubakar Malami nog eens verklaard dat de Nigeriaanse grondwet op dit moment de inzet van gewapende particuliere beveiligers op (koopvaardij)schepen in haar territoriale wateren verbiedt.

Malami riep wel alle maritieme partijen op om er binnen de toegestane grenzen alles aan te doen om de veiligheid op zee te verhogen. De minister deed zijn uitspraken op het moment dat 11 bemanningsleden van het Nederlandse schip FWN Rapide al bijna een maand werden vastgehouden door Nigeriaanse piraten. Inmiddels zijn ze weer vrij. Tevens werd onlangs bekend dat er in het eerste kwartaal van 2018 29 piraterij-incidenten waren in de Golf van Guinee, waarbij in 22 gevallen Nigeriaanse piraten betrokken waren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • J. Visser

    Natuurlijk willen ze dat niet. Kunnen die kapers gewoon lekker hun gang blijven gaan.
    En deelt de “overheid” ook nog lekker mee.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook