Gekidnapte bemanning FWN Rapide vrij

De 11 bemanningsleden van het Nederlandse schip FWN Rapide van de rederij Forest Wave in Groningen, die ruim een maand werden vastgehouden door Nigeriaanse piraten, zijn weer vrij. Woensdag 23 mei maakte de rederij dat bekend.

De FWN Rapide werd op 21 april overvallen door piraten in een grote speedboot. Het grootste deel van de bemanning werd door de piraten ontvoerd. Aanvankelijk werd aangenomen dat het om 12 mannen ging, een dag later bleek nog een bemanningslid zich zo goed verstopt te hebben dat de piraten hem over het hoofd zagen. Onder de bemanningsleden waren geen Nederlanders. Een aantal dagen later heeft het schip, met een ingevlogen nieuwe bemanning, haar reis vervolgd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer