Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Gekidnapte bemanning FWN Rapide vrij

GRONINGEN

De 11 bemanningsleden van het Nederlandse schip FWN Rapide van de rederij Forest Wave in Groningen, die ruim een maand werden vastgehouden door Nigeriaanse piraten, zijn weer vrij. Woensdag 23 mei maakte de rederij dat bekend.

De FWN Rapide werd op 21 april overvallen door piraten in een grote speedboot. Het grootste deel van de bemanning werd door de piraten ontvoerd. Aanvankelijk werd aangenomen dat het om 12 mannen ging, een dag later bleek nog een bemanningslid zich zo goed verstopt te hebben dat de piraten hem over het hoofd zagen. Onder de bemanningsleden waren geen Nederlanders. Een aantal dagen later heeft het schip, met een ingevlogen nieuwe bemanning, haar reis vervolgd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • E.O.P. Lansmeer

    Sterkte voor hen en hun familie, dit zijn trauma’s die je je hele leven mee neemt. daarvoor ook beveiligers op de schepen in de Golf van Guin√©√©

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook